Proves Cangur

La prova Cangur és una activitat que marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
Els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.

Els alumnes de 3r, 4t i Batxillerat del nostre centre també hi van participar. Aquest any hem realitzat les proves al Campus Nord de la UPC. En acabar la prova vam assistir a la conferència “Disseny i gestió eficient de xarxes de transport col·lectives” organitzada per l’Escola Tècnica Superior D’Enginyers De Camins, Canals I Ports De Barcelona.
La conferència presentava unes metodologies innovadores per al disseny i gestió eficient de xarxes de transport col·lectiu en superfície (busos i tramvies) i de vehicles privats amb l’objectiu de maximitzar la producció de viatges a la ciutat amb els mínims costos possibles, fent una introducció als models matemàtics que permeten dissenyar les xarxes de transport col·lectiu i el seu procés d’optimització. Entre d’altres coses ens van explicar el procés matemàtic que hi ha darrera del canvi de la xarxa d’autobusos de Barcelona.

Creiem que tant les proves com la conferència va ser una experiència força interessant.

Més imatges